Masterchef – ny sæson på vej

Når man ser reklamerne på TV3, så er der en ny sæson af Masterchef på vej. Smag og behag kan være meget forskellige. Jeg synes i et vist omfang, at der er tale om mad-snobberi. Dog anerkender jeg også, at pæn præsentation af maden KAN spille en rolle.

Nogle gange synes jeg bare, at dommerne kan være en smule hårde ved folk, som ikke nødvendigvis har lige så mange år på bagen, som de har som dommere…

Omvendt kan jeg så også godt se, at der skal være nogle barske krav for at sortere fårene fra bukkene. Alt handler om balance og smag. Man kan sjældent behage en kok med saltningen. De vil ofte have langt mere salt end vi andre har godt af.

Sagt på en anden måde: der ER en grund til, at man har salt og peber inde ved bordene på en god restaurant. Du kan ikke trække salten ud af retten, så hvis det først er gået galt, så kan gæsten intet gøre, hvis niveauet af salt er oppe på kokkeniveau…

Til gengæld er Masterchef en super stresstest af folk, der gerne vil arbejde inden for branchen, for faktum er, at kunderne ikke vil vente evigt på deres mad. Det kender vi alle fra besøg på restauranter med vores børn. Vi andre ved, at det tager tid – afhængig af retten vi har bestilt – men børn er fantastisk ærlige når det kommer til tid de venter på mad.

Det er både godt og skidt og mine egne børn har lært, at svaret på hvornår maden kommer er: “Den kommer når den kommer!” Jeg hidser mig aldrig op. Hellere et veltilberedt måltid end noget sjusket sjask…

Hvad er dine tanker om den kommende sæson af Masterchef?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *