Lasagne – lav den selv!

Hjemmelavet lasagne er bare bedre!
Billedkilde: dr.dk

Lasagne sælges flere steder i færdige varianter, og fælles for dem alle er, at de altid er en skuffelse for dine smagsløg. Det KAN ikke betale sig, når du i stedet kan lave din egen lasagne på små tyve minutter, og derefter klarer ovnen resten.

Købelasagne – research før skrivning

Det var lidt af en prøvelse da jeg lavede research før jeg skrev denne artikel, for jeg havde gennem årene prøvet flere forskellige, og måtte så lige se de få jeg ikke havde prøvet.

LIDL tager prisen for den suverænt værste af dem alle. Så den skal du i hvert fald holde dig meget langt væk fra, medmindre du altså godt kan lide smagløs ost i overflod i den ene side og en kødsovs, som selv dine børn kan klare bedre.

Der er simpelthen ikke nogen undskyldning for at gå så meget på kompromis med dine smagsløg, at du nogensinde skulle vælge en købelasagne – uanset hvor travlt du ellers har. Selv en pizza kan peppes op med lidt spændende fyld og krydderier, og du vil aldrig fortryde, at du går udenom købelasagnen!

Hvad og hvordan kommer man i gang?

Du kan bl.a. finde en ganske god opskrift herfra: https://www.dr.dk/mad/opskrift/lasagne

Grundlæggende kan det siges, at en god kødsauce til en lasagne ligner det du kender fra en spaghettiret. Dog er der mulighed for at tilpasse og justere præcis som du selv lyster. Personligt er de to VIGTIGSTE ingredienser i den gode lasagne knust muskatnød og lidt raz el hanout (marokkansk krydderi).

Endvidere kan f.eks. rød gouda være et rigtig godt valg til toppen, hvor du gerne vil gratinere din top til en sprød kant.

Nøglen til den gode lasagne er tilsmagningen med krydderier, og når du først har styr på dette kan selv en vegetarlasagne smage himmelsk. Dine børn vil ganske enkelt ikke tro, at den er kødfri, og det er jo meget hot i denne tid hvor alle taler om at forbruge minde co2 i produktionen af kød.

Rigtig god fornøjelse med jeres næste lasagne. 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *