Blå vin – måske det nye sort?

Man skal høre meget før ørerne falder af. Da jeg første gang hørte om blå vin, tænkte jeg: “Ah, mon det kan sælge?” Men jeg kan se af flere kilder, at der er en vis fascination af den nye variant.

Et af navnene er GIK, som du kan se mere om på deres hjemmeside, som p.t. forefindes på engelsk og spansk.

Jeg skal ikke kunne afvise noget, før jeg selv har smagt denne variant, men jeg troede ellers kun, at man kunne producere rødvine, hvidvine og så rosé, så jeg undrer mig en smule over hvordan de når at mikse sig frem til farven.

Børn ville jo straks tage imod sådan en variant. De drikker orange, grønne, blå, og ja sågar pink sodavand – hos dem spiller farven ikke den store rolle. De synes bare det er hammersjovt, og måske er det også her, at vi skal tage imod nye ting, som børn ville gøre?

Simpelthen bare give det en fair chance, og se hvad det har at byde på. Måske en julegaveide? Måske en ide til en julefrokost, hvor det kunne skabe en hyggelig snak om denne nye type vin. Der er mange muligheder for at hygge sig med dette, og Voltaire sagde jo, der var mere filosofi i en god flaske vin end i mange bøger… 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *