Passion for mad

Jeg morer mig lidt ved gensynet med nogle af Gordon Ramsays køkkenmareridt, og noterer mig, at fællesordet for alle kuldsejlede køkkener var ‘mangel på passion’. Altså kan man også udlede, at nøglen til succes med en restaurant naturligvis ligger i passion.

Passion findes i mange afskygninger. Nogle er passionerede med farver på maden, andre med præsentationen. Vigtigst er dog SMAGEN.

Jeg kan ikke sige det tit nok. Hvis du laver mad, der tager udgangspunkt i SMAGEN kan du ikke lade dig nøje med Uncle Ben’s og andre præfabrikerede produkter. De smager syntetisk, og de er afskyelige. Enhver kan med en smule snilde lave en karryret, der smager. Det handler om at øve sig.

Jeg griner lidt når et firma reklamerer med, at deres saucer smager bedst. Du er velkommen til at prøve at gøre det bedre. Jo tak, det vil jeg bestemt også gøre.

Jeg blev så træt af opskriftsbøger, fordi nogle af dem tager udgangspunkt i døde smagsløg. Blandingen af krydderier er ingen kunst, hvis man tør gøre forsøget. Derfor morede jeg mig også over at se et program med vietnamesisk mad, hvor der netop blev talt om, at enhver kok med respekt for sig selv blandede sine egne krydderier. Det er nemlig endnu en god nøgle til succes. At turde blande en marrokansk ras-el-hanout sammen med øvrige krydderier i en gryderet, og ad den vej skabe nye smage.

Hvad gør du for at øge din smagsoplevelser med krydderier? Hvad er din største passion med mad? Kommentarfeltet bider ikke. 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *